fusion art kitchen op zondag

ONZE KEUKEN STAAT VOOR :

COMFORT FOOD

Great place for good food cozy feels. The terrace gives you an opportunity to soak in sun while you sip on your drinks!

★★★★★

Rashu S

IK KOM TERUG!

Mijne wereld ging knal open. Verbazingwekkende gerechten die ik nog nooit ergens anders heb gegeten

★★★★

William S.R.

Het creatieve duo Cleo Klapholz en Nena Shaw

WTF is FAK?

FAK betekent natuurlijk Fusion Art Kitchen, maar je kan het acroniem ook gebruiken als: Dat is FAKing lekker, gast! Of: WOW, da's zo-o FAK!  Want FAK dat zijn creatieve kookkunsten.

FAK of Fusion Art Kitchen is het geesteskind dat ontstaan is tussen de oren van Nena en Cleo. Twee geflipte grieten die hun hart verloren hebben in de kunst, Nena is kunstschilder, Cleo is een stadsdichter. Samen bedenken ze innovatieve fusiongerechten in hun keuken. Exact waar FAK voor staat: een samensmelting van kookkunsten.

Hier vind je geen saaie salades, noch vol-au-vents of croque-messieurs. Het zijn hier allemaal hapjes wat de 'kok' slaat. Zelfs de menu ademt goesting uit, verfrissende namen zoals 'De zomer is altijd-burrata', 'Patatas Bad Ass' en 'Ongetiteld' onthullen het plezier waarmee ze hier gerechten creëeren. A culinary art-match made in heaven! ❑

“De ontdekking van een nieuw gerecht draagt meer bij tot het geluk van de mensen, dan de ontdekking van een nieuwe ster.”

 

Jean Anthelme Brillat-Savarin, gastronomische schrijver

HET VERHAAL ACHTER FUSION ART KITCHEN

🕒  3  MIN LEESTIJD

Cleo stormde het Atelier-Café binnen. Ze zat in nood en had die avond nog een unieke locatie nodig voor een kunstzinnig eetfestijn dat ze organiseerde. 

Nena, die Cleo toen niet zo goed kende en die had gehoopt op een rustig avondje thuis met haar lief Michael, sprong meteen in de bres en een drie uur later zat het Atelier-Café weer vol. Goedlachse mensen die elke keer verheugd keken als Cleo één van haar mini-gerechtjes aan tafel kwam serveren.

      Nena, die de invitatie om te blijven eten gretig had aangenomen, kon niet meteen de smaken van de verschillende hapjes plaatsen. Het waren noch Spaanse tapas, noch Griekse mezze. Maar ze waren o-zo overheerlijk en verassend lekker. Tussen de hapjes door herhaalde Nena meermaals tegen Cleo dat het allemaal kunstwerkjes waren. Kunstwerkjes om op te eten! Waarbij ze telkens haar vork de lucht instak en er dikke druppels saus in het rond vlogen en moest guitig lachen. De tafelgasten lachten mee en klonken daarop. Op de kunstwerkjes! Op de kunstwerkjes!! Santé!!!

      Waarna het gezelschap gulzig rode wijn dronk en meezong op de tonen van een gitaar, later in de nacht dansten ze broeierig tot buiten toe en keken hoe een volle maan verdween in het gloren.


Het was zo’n onverwachte belevenis die bij toeval was ontstaan en die je nooit meer kon vergeten. En dat deden beide dames niet, want enige tijd later stormde Cleo weer het Atelier-Café binnen met enkele kabassen vol met verse ingrediënten.

Tussen de hapjes door herhaalde Nena meermaals tegen Cleo dat het allemaal kunstwerkjes waren.

Deze keer was het de beurt aan familie en vrienden die aan tafel mochten plaatsnemen om te proeven van Cleo’s lekkernijen. Maar vergist u niet, beste vrienden van de kunst. Het was geen eetfestijn, noch was er iets te vieren, het was een keuravond.

Nena en Cleo hadden stiekem een etensalliantie opgezet. Ze zijn immers het perfecte evenwicht op dat vlak; Cleo kookt graag en Nena eet graag. ;-) Daarbovenop zijn beide verbeten door kunst, Nena door het visuele en Cleo het tekstuele. Verschiet er dus niet van, als je op één van de dagen langskomt, dat Cleo een gedicht voordraagt, terwijl Nena van het gesproken woord een schilderij maakt.

Maar vergist u niet.

Het was geen eetfestijn, noch was er iets te vieren!


Ik moet ermee instemmen, want ik zat aan die lange tafel mee te snoepen van al die stijlvol gepresenteerde hapjes. Ze zijn echt verassend lekker! Maar het leukste aan de avond was voor mij dat de hapjes in het midden van de tafel werden geserveerd en we ze met elkaar deelden. Proef eens van dit, bijt eens van dat. Heerlijk!

Nena en Cleo hebben hun kookstijl ‘Fusion Art Kitchen’ gedoopt, want het is een kunst om wereldwijde culinaire stijlen, tradities en kooktechnieken te combineren in één kleine keuken. En ik kan inderdaad niet meteen mijn vinger er op leggen waar de structuren, geuren en smaken thuishoren. Is het Spaans, Turks of Frans? Of misschien Israëlisch of Italiaans? Wat dan maar één ding kan betekenen, dames en heren. Dit hoort thuis in onze koekestad, in Antwerpen, op de Koolkaai nummer drie. Het is niet de eerste keer dat in ’t Stad gerechten hun oorsprong vinden.

Wat vinden de mensen van Fusion Art Kitchen?

Vegetarisch, vegan of meatlover?

We hebben voor ieders wat wils

Je kan ook deze lekkere hapjes boeken voor op een event op maat in ons Atelier-Café

Alles vers huisgemaakt

Gerechten met passie gecreëerd

De zomer is altijd-burrata

Verleidelijke, zachte mozzarella kaas met een hart van room. Omhuld door een tomatenmengeling, afgewerkt met basilicum, rode ui en een beetje zeezout, versgemalen peper en een scheut olijfolie

KEUZE UIT :

Kleine portie: om te delen met twee

Grote portie: voor vier tafelgenoten

Who’s afraid of 'Le Blue'?

Drie kleine smaakbommetjes in de vorm van mini-pizzaatjes met blauwschimmelkaas voor de liefhebbers. But if you're afraid of 'Le Blue' als smaak dan hebben we een 2e optie met mozzarella. Si!

KEUZE UIT :

Avec Le Blue: met gorgonzola (blauwschimmelkaas)

Sans Le Blue: met mozzarella

Optie voor beide: met gerookte ham

Patatas Bad Ass 

Stoute patatjes, knapperig gebakken in Spaanse olijfolie. Met een gooi tijm, rozemarijn en Cleo's geheime kruidenmix. On the side: een vurig sausje waarvan zelfs stoere mannen gaan van wenen

KEUZE UIT :

Kleine portie: om te delen met twee

Grote portie: voor vier tafelgenoten

Optie: met spek

Not something sweet, baby

OMG!-zo-lekkere-wafeltjes met gerookte ham en kruidenkaas. Om uit het vuistje te eten terwijl je het wafeltje dipt in een uniek sausje dat uit liefde is gemaakt om de wafeltjes nog FAK'er te maken

KEUZE UIT :

Eén portie: om te delen met jezelf ;-)

Dubbele portie: allee, uw lief mag ook eens proeven

Ongetiteld

Kunstenaar: Cleo Klapholz, 2022

Mixed-media. Voedsel op porseleinen bord

Goudbruin gebakken champignons met ajuin, tijm, look en honing. Geserveerd op een canvas van smeuïge hummus, afgewerkt met een scheut dikke olijfolie. On the side: krokant flatbread

Breaking flatbread

Als je samen brood hebt gebroken, kan je niet kwaad blijven op elkaar. Zo gaat het gezegde. Wij doen er nog een schepje bovenop en helpen door er drie hartige dipsausjes bij te serveren. Mazzeltof!

De drie dipsausjes :

Muhammara: walnoten en rode pepers

Edamame: sojabonen, parmigiano en basilicum

Hummus: kikkererwten, tahini en een toets van look

Cleo’s masterpiece

Cleo werkte een eeuw aan dit verrassend gerecht van gegrilde aubergine met nootjes, kerstomaten, een zoetzweem honing-tahini-sausje en een gooi munt, dille en peterselie. Het is dan ook haar magnum opus

KEUZE UIT :

Kleine portie: om te delen met twee

Grote portie: voor vier tafelgenoten

Pittige Driehoeksverhouding

Een bureka is een hartig en krokant bladerdeeghapje met sesamzaad en een heerlijke, zachte vulling. Deze is gevuld met tomaat, ajuin en feta. Geserveerd met een vurig sausje en een brandblusapparaat ;-)

KEUZE UIT :

Kleine portie: drie burekas, perfect voor één persoon

Grote portie: zes burekas, perfect voor twee

Wil je zeker zijn van een plaats op zondag?

Hierboven zag u al enkele van onze hapjes. Echter kregen we ze niet allemaal in beeld omdat onze fotograaf, Tom Van Tricht er niet kon van afblijven en ze opat voor hij ze smakelijk in beeld kon brengen ;-)

Tja, zoiets gebeurd, maar niet getreurd, via onderstaande knop kan je al onze FAK'e gerechten en dranken bekijken

DE ZOETE HAPJES

We zijn zelf 'n stelletje zoetekauwen die evenveel houden van zoet als van zout. Want na elke hartige hap hoort - volgens ons - een zoete afsluiter. Soms smullen we van niets anders dan desserten bij een goede tas koffie. En meestal op zondag lunchen we enkel met gesuikerde lekkernijen. Want zeg nu zelf: Life is short, eat dessert first!

Everybody loves Red, Yellow & Blue

Het lijkt alsof Pollock dit expressionistisch dessert heeft gemaakt. Maar ik zweer het u, het is in onze kleine keuken ontstaan ;-) We zochten naar de perfecte balans tussen rode, gele en blauwe smaken. Et voilà! Rode frambozen- en gele passievruchtencoulis over vers gedraaid blauwe bessen-ijs

Le Sexy Moelleux

Het bekende warme chocoladegebakje met een sensueel hart van vloeibare chocolade. Overheerlijk met poedersuiker, maar met een bol vanille-ijs en frambozencoulis erbij smaakt het verrukkelijk sexy

KEUZE UIT :

Traditionele versie: met poedersuiker

Sexy versie: met bol vanille-ijs, frambozencoulis, munt

Optie: een toefje slagroom

Gepimpte poffertjes

Dikke kleine pannenkoekjes gemaakt volgens een oud Hollands recept. Hoewel onze gepimpte versie met boter, kristalsuiker en kaneel niet te versmaden is, verkiezen poffertjespuristen enkel poedersuiker ;-)

KEUZE UIT :

Poffertjespuristen-versie: met poedersuiker

FAK'e versie: met klontje boter, kristalsuiker en kaneel

Alles vers huisgemaakt

Gerechten met passie gecreëerd

Vegetarisch, vegan of meatlover?

We hebben voor ieders wat wils

Wat vinden de mensen van FAK?

We hebben de hapjes uitgetest op personen met een mond voor smaak

⤓   lees hieronder de bio van het duo   ⤓

Wat is het verschil tussen een Nena en een Cleo?

Het laatste nieuws van Nena en Cleo in jouw mailbox? Schrijf je in op hun

Ze zijn allebei ongeveer even groot, beide hebben felblauwe ogen en staan constant in een hyperdrive om creatieve dingen te organiseren. Hoe hou je de twee dames uit elkaar?

Antwerpse stadsdichter,

communicationmanager en passionele chefkok.

Leeftijd: always 29

Ontmoet Cleo Klapholz

Cleo leidt een dubbelleven

Communicationmanager by day, chef by night! Haar passie is namelijk voeding omtoveren tot heerlijke lekkernijen. Al sinds haar jonge jaren stond ze mee in de kookpotten van haar ouders te roeren. De passie van haar vader, een geschoolde chef, werd zo doorgegeven.

Gezien ze Joodse roots heeft, is de keuken die haar het nauwst aan haar hart ligt de Israëlische, maar dan liefst in combinatie met andere keukens. Dat bewees ze met Catering Tikila waarbij het hoofdingrediënt fusion was. Haar chef in foodcrime was van Sri Lanka, beide roots zorgden voor unieke gerechten.

Tussen twee lockdowns vonden ze een nieuwe partner in foodcrime, Nena Shaw (lees artikel). Hun samenwerking verliep zo vlot dat er wel iets vruchtbaar uit moest vloeien. Het nieuwe concept Fusion Art Kitchen werd geboren: Cleo's lekkernijen in Nena's unieke artsetting.

Ontmoet Nena Shaw

Expressionistische

kunstschilder en creatieve

onderneemster.

Leeftijd: always 29

Van jongs af gebeten door kunst

Als kind zat ze al op de tekenschool en ook al haar toekomstige keuzes resulteerden in creatieve uitspattingen. Na haar studies zocht ze een manier om dezelfde artistieke 'vibe' te behouden die ze leerde kennen op de Academie van Antwerpen. Zo kwam ze op het concept om een kunstenaarsatelier met een eetcafé te combineren, want tijdens haar studentenleven deed ze uitvoerig ervaring op in de horeca. Om haar startkapitaal te vergaren bleef ze werken in de horeca, maar deed ze ook mee met enkele medische onderzoeken (jawel!) en organiseerde ze een succesvolle crowdfunding. Toen het spaarpotje volzat, opende ze Who's Afraid of Red, Yellow & Blue. Een toonaangevend Atelier-Café waar je kunstzinnige events kan ervaren, creatieve workshops kan volgen en iets kan eten of drinken onder een artistieke 'vibe'.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet, we helpen u meteen verder

Je kan ook deze lekkere hapjes boeken voor op een event op maat in ons Atelier-Café

Wil je zeker zijn van een plaats op zondag?