*VALENTIJN* Kunstfilmavond ‘Woman in gold’

Niets zo romatisch als een heerlijke movie & diner op valentijn, en met deze prachtige film kan je avond niet meer stuk!

Plof neer in ons cosy atelier (omgetoverd tot gezellige filmhoek!) met een drankje of een snack, en geniet van deze interessante film waarin kunst en cultuur centraal staan.

Deze keer: “Woman in Gold” is een Brits-Amerikaanse dramafilm uit 2015, geregisseerd door Simon Curtis. De film is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Maria Altmann, die wordt vertolkt door Helen Mirren. De film ging op 9 februari 2015 in wereldpremière op het Internationaal filmfestival van Berlijn.

Maria Altmann is een Oostenrijks-Joodse vluchteling die in Oostenrijk net voor de tweede wereldoorlog het land uit moet vluchten naar de VS voor hetNazi-regime in haar land. Tijdens deze gebeurtenis werden vijf schilderijen uit haar ouderlijk huis gestolen die in bezit waren van haar familie, onder andere het portret van haar tante, Adèle Bloch-Bauer van Gustav Klimt.  Aan dit schilderij is de titel van de film ontleend, Woman in Gold.

Engels gesproken met Nederlandstalige subtitels.

INKOM: 5€ (als u iets blijft eten is de inkom GRATIS) – extra specials voor Valentijn 🙂 

RESERVEREN OP 03/326.81.46 / nenashaw33@gmail.com

WANNEER vrijdag 14 februari 2020

VANAF HOE LAAT 20:00

TOT HOE LAAT 22:30

WAAR Koolkaai 3 2000 Antwerpen

 

Vertel het verder...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Nieuwsbrief

Blijf automatisch op de hoogte van de nieuwste creatieve workshops en kunstzinnige events

We houden ook niet zo van spam, dus versturen we enkel een nieuwsbrief als er leuke creatieve workshop en kunstzinnige events op komst zijn. Je kan je altijd uitschrijven wanneer je wil, bovendien worden jouw gegevens absoluut niet doorgegeven.

 

SCHRIJF JE HIER IN