Kunstfilmavond ‘Egon Schiele 7de editie’

Kom gezellig mee genieten van een héérlijke kunstfilmavond bij Who’s afraid of red yellow and blue. Elke maand kiezen we opnieuw een interessante film waarbij kunst of cultuur centraal staan. Plof neer in ons atelier met een cosy drankje en kijk mee!

Egon Schiele was een van de meest provocerende artiesten in Wenen in het begin van de 20ste eeuw. Zijn leven en werk draait vaak om mooie vrouwen en tegelijk ook het einde van een tijdperk. Twee vrouwen hebben een blijvende impact op hem, zijn zus,en zijn eerste muze Gerti, ook de 17-jarige Wally, wiens portret we zien in zijn bekend schilderij: ‘Death and the Maiden’. Zijn radicale schilderijen zijn een schandaal voor de Weense samenleving. Ook Gustav Klimt speelt hierin een rol. Schiele is gedurende zijn hele leven bereid geweest om zijn eigen pijn te overstijgen en liefde en leven op te geven voor zijn kunst, die ons tot dag van vandaag blijft inspireren.

RESERVEER VIA 03/326.81.46

(TIP: je kan voor de film ook iets lekkers eten in ons atelier-café!)

WANNEER zondag 12 mei 2019

VANAF HOE LAAT 20:00

TOT HOE LAAT 22:00

WAAR Koolkaai 3 2000 Antwerpen

Bekijk op Facebook

 

Vertel het verder...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Nieuwsbrief

Blijf automatisch op de hoogte van de nieuwste creatieve workshops en kunstzinnige events

We houden ook niet zo van spam, dus versturen we enkel een nieuwsbrief als er leuke creatieve workshop en kunstzinnige events op komst zijn. Je kan je altijd uitschrijven wanneer je wil, bovendien worden jouw gegevens absoluut niet doorgegeven.

 

SCHRIJF JE HIER IN