Over Nena

OVER Nena

Hallo!

Ik ben Nena Shaw en al van jongs af aan ben ik gebeten door kunst. Als kind zat ik al op de tekenschool en ook mijn toekomstige studiekeuzes resulteerde in veel creatieve uitspattingen. Ook in het hoger onderwijs koos ik om master te worden in de schilderkunst. Ik geloof dat kunst studeren een ongelooflijke zelfontplooiing is en het heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben.

Een lerarenopleiding volgde na schilderkunst, ik kon het schoolleven namelijk moeilijk vaarwel zeggen, ook hier bloeide een mooie passie uit voort. Anderen met kunst in aanraking brengen en de passie rondom kunst doorgeven is voor mij onbetaalbaar en doe ik met heel mijn hart. Ondertussen ben ik als lerares vele avonturen rijker, deed ik vele vervangingen en gaf ik op meerdere plekken in Vlaanderen les.

Het besef groeide dat ik hier in de nabije toekomst weinig tot geen zekerheid in zou verkrijgen. Toen heb ik besloten het heft in eigen handen te nemen en creatief ondernemer te worden,Who’s afraid of red yellow and blue is hier het resultaat van.

Gedurende mijn studies en ook daarna heb ik altijd in de horeca gestaan, de ervaring die ik daarin op deed, naast het creatieve avontuur bracht mij op het idee om het sociale en creatieve met elkaar te verbinden in een atelier-café. 

Het idee vloeide ook voort uit een motivatie om mensen in aanraking te brengen met creativiteit en hen het plezier dat daaruit voortvloeit te laten ontdekken. Dit kan volgens mij nergens beter als in de sociale context van een café waar je iets lekker kan eten en drinken en vooral gezellig samen kan zijn.

De workshops in het atelier worden meestal door Nena zelf gegeven. Af en toe zullen ook andere kunstenaars met andere disciplines workshops geven, dit wordt duidelijk vermeld per workshop.

Video afspelen

Ons atelier café kwam in juni 2018 ook al op het programma relax op ATV. Klik op de link hieronder om de reportage te bekijken! 

https://atv.be/programmas/relax-relax-zaterdag-9-juni-2018-60842