De ontdekkende kunstenaar

Leren schilderen

in acht workshops


Ontdekkingsreis 1

Ontdek hoe makkelijk het is om de basis van schilderen onder de knie te krijgen

Misschien heb je schilderen wel eens een keer geprobeerd en was je toen niet tevreden met het resultaat. In drie workshops tonen wij hoe je met onze basistechnieken telkens moeiteloos tot een mooi resultaat kan komen. Bovendien maken wij 'leren schilderen' leuk, zodat als je nog helemaal geen ervaring hebt, je op wel heel plezierige manier ontdekt hoe we het creatief talent in jou laten openbloeien LEES MEER ▼

graad: gemakkelijk

van 14u tot 18u

vanaf

14 januari

8 zaterdag-

namiddagen

WAT JE ZAL ONTDEKKEN OP DEZE PAGINA:

⬇︎ Geen artistieke ervaring nodig

⬇︎ Stapje voor stapje ontdekken

⬇︎ Niets is goed of fout

⬇︎ Hoe we te werk gaan

Workshop Colorfieldpainting - WhosAfraid.be
Leren Schilderen — WhosAfraid.be
Workshop voor beginners - Colorfieldpainting - WhosAfraid.be

Bij ons kom je te weten wat je vingers allemaal kunnen, hoe je jouw creativiteit kan omzetten

Enerzijds staat het materiaal centraal en anderzijds gaan we de wereld van kleur verkennen

🕒  3 MIN LEESTIJD

Heb je geen ervaring maar wel veel creativiteit in je hoofd zitten? En ben je nieuwsgierig naar wat je vingers allemaal kunnen?

Deze workshops zijn ideaal voor de startende kunstenaar (jij dus) die nieuwsgierig is hoe je creatieve ideeën op canvas kan zetten. Met een penseel in de hand ontdek je de materialen, technieken en hoe je prachtige kleuren kan creëren 

Al schilderend maak je kennis met de verschillende materialen en basistechnieken. Stapje voor stapje ontdek je met schilder-opdrachten – rond kleur, vorm en compositie  – hoe je jouw creatieviteit kan weergeven op canvas. Deze opdrachten lijken dikwijls stoutmoedig, maar zijn altijd luchtig en gebaseerd op technieken om gemakkelijk in de vingers te krijgen. 

HET WAS FANTASTISCH!

Een superervaring. Iedereen in de workshop stond versteld van zijn eigen creatieve talenten.

ECHT LEUKE WORKSHOPS

Nena stelt je helemaal op je gemak als je wat onzeker bent over je tekentalenten.

Hoe verkrijg je bepaalde kleuren en met welk

soort penseel zet je die op het canvas? Dat ontdek je door het te doen met onze actieve oefeningen waarmee je al gauw tot een prachtig resultaat komt. Per workshop reflecteren we en bespreken we ieders schilderij. Doorheen de analyses van je artistiek werk en dat van de anderen ontdek je wat er al mogelijk is met onze basistechnieken en wat je hier nog meer mee kan bereiken. Bovendien zal je snel raakvlakken vinden met bepaalde kunstuitingen.

Als je vandaag nog  boekt krijg je van ons twee dingen

Zo kom je snel te weten wat voor kunst jou ligt en bv. welke richting je verder wil beoefenen (want vanaf het schilderen in je vingers zit, kan je probleemloos één van onze andere workshops volgen). Wist je dat, als je vandaag nog boekt, je meteen van ons de korting van 25,50 euro voor beginnende schilders krijgt? En daarbovenop een mooi naslagwerk krijgt waar alles van kleuren in staat (o.a. de kleurcirkel). Dat doen we niet enkel om je extra te stimuleren om je nu in te schrijven, maar dat doen we omdat we weten dat zich creatief uiten goed voor de ziel is.

Workshop Leren Schilderen Pointillisme - WhosAfraid.be
Leren Schilderen met kleuren - WhosAfraid.be
Leren Schilderen Pointillisme- WhosAfraid.be

Via onze actieve oefeningen kom je telkens tot een prachtig resultaat

Je ontdekt de basiskleuren en hoe je daarmee vrijwel alle verfkleuren kan creëren

Wil je als gevorderde kunstenaar meedoen?

Wil je de basistechnieken weer oppikken of jouw kunnen bijschaven? Natuurlijk kan dat :-) Neem contact op met Nena, zij legt jou de verschillende opties uit. CONTACTEER ONS ➤

Deze serie herhaalt zich een paar keer per jaar

Moest je op een bepaalde dag niet kunnen dan kan je de gemiste lessen achteraf inhalen of zelfs spreiden over een heel jaar. Geweldig, niet?!

BOEK DEZE REEKS ➤

Leren Schilderen 2- WhosAfraid.be
Leren Schilderen -> WhosAfraid.be
Leren Schilderen met kleuren — WhosAfraid.be

Bij ons is niets goed of fout, zo ervaar je een volledige vrijheid van expressie

Alle het nodige schildermateriaal is aanwezig en inbegrepen in de prijs. Gemakkelijk, toch?!

Iedereen houdt ervan om zich creatief uit te drukken. Vooral wanneer er een volledige vrijheid van expressie is, niets goed of fout is – zorgt dat je mentaal een gezonde boost krijgt waardoor je geluk ervaart. Onze creatieve workshops zijn dan ook ontspannend, verlagen het stressgehalte en maken je mentaal kalm en helder, ze halen je uit de dagelijkse routine en dompelen je onder in totale creativiteit. Resultaat: je gaat anders denken en ervaart een soort van mentale vakantie.

Een sterke individuele begeleiding is waar we voor gaan

We werken enkel met een kleine groep van maximum acht deelnemers, waardoor er telkens een hechte band ontstaat en we een sterke individuele begeleiding kunnen geven.


Ons doel: na de laatste workshop heb je de basistechnieken van het schilderen onder de knie om zelf tot geslaagd schilderij te komen en heb je zicht op waar jouw interesses liggen.

Tot snel, Nena

Indien vragen over deze reeks, bel 03/326 81 46 of vul ons contactformulier in :-)

Inbegrepen

  ●  al het nodige materiaal

  ●  een drank naar keuze

  +  Meteen korting van € 5,50

  +  Naslagwerk over kleuren

De workshops staan voor

  ✔︎  Niets is goed of fout

  ✔︎  Vrijheid van expressie

  ✔︎  Zelfvertrouwen boosten

  ✔︎  Ook jij kan creëren

Wist je dat we aan de Koolkaai gelegen zijn? Dat is een groot en rustig plein waar we bij mooi weer buiten kunnen leren schilderen

Nena Shaw vertelt over haar leerervaring

Wat ik miste

op de academie was de ruimte om te falen

Ik wou vooral toen experimenteren, heel veel dingen uitproberen, zodoende mijn ding te vinden wat ik leuk vond om verder te onderzoeken. Ik wou te weten komen welke raakvlakken ik had met de klassieke en toenmalige kunstuitingen. Wat lag mij? Wie kon ik worden als kunstenaar? Wat was mijn ware talent? Met antwoorden op die vragen zou ik toen gemakkelijker mijn kunstrichting hebben kunnen kiezen, mijn eigen stijl hebben kunnen vinden. Maar de academie verwachtte al vanaf het eerste jaar dat de studenten een eigen stijl hadden of er snel één uit een hoed zouden toveren. Wat ik jammer vond want ze gaven mij hiermee geen ruimte om te proeven van, te experimenteren met, en dus te falen. Ik had het gevoel dat ik geforceerd een stijl moest zoeken die conform de normen was van de academie, een bepaalde stijl die niet echt van mij was.

Waardoor ik het plezier in het creëeren verloor. Ik kreeg zelfs schrik om maar iets op papier of doek te zetten.

Ik kreeg zelfs schrik om maar iets op papier te zetten

Door die leerervaring vind ik dat in het begin van een creatief proces – of het nu een opleiding is of bij de creatie van een kunstwerk – er een veilige ruimte moet zijn om fouten te maken, om tegen de muur te lopen en zelfs volledig te mislukken. Want dat laatste zorgt ervoor dat je weer een stapje dichter komt bij wie jij bent als kunstenaar. Wat is jouw ware talent? Welke richting of kunstuiting ligt jou?

Hoe meer je uitprobeert, hoe meer je ontdekt over jezelf en wat jij leuk vindt. Daarbovenop moet het plezant blijven, zo stressloos mogelijk. Wanneer je plezier hebt, ben je automatisch creatiever, heb je veel meer verbeeldingskracht.


Daarmee dat we korte workshop-reeksen hebben gecreëerd, zodat je snel te weten komt wat jou ligt. Workshops waar er een totale vrijheid van expressie is, waar er niks goed of fout is, waar er soms radicale flauwekul heerst en ieder gibbert van het lachen. Waar je uiting kan geven aan al jouw ideeën, fantasieën en gekke gedachtenkronkels. Eigenlijk maakt het niet uit wat je creëert, want bij ons heb je geen artistieke ervaring nodig, kan je op je eigen tempo jezelf of jouw stijl ontdekken. Zo creëren we nieuwe dingen, zelfs misschien een nieuwe strekking, wie weet! ;-)

Weet je niet wie Nena is?   Lees hier haar verhaal  ➤

tot snel, xx Nena

kunstenaar

De startende

Leren schilderen

De basis in drie workshops

graad: gemakkelijk

van 14u tot 18u

vanaf 

15 oktober

maar € 53 per workshop