De ontdekkende kunstenaar

Leren tekenen

 in acht workshops


Ontdekkingsreis nr 1

Wist je dat iedereen kan leren tekenen? Van stilleven tot naaktmodel

Veel van mijn vrienden denken dat ze het niet kunnen, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Want tekenen is eigenlijk een kunstje ;-) In elk stilleven, model of afbeelding zijn herkenbare vormen te zien. Cirkels, driehoeken en vierkante figuren zijn de basis van het tekenen. Die vormen verbindt je dan met lijnen. Als je dit kunt voorstellen in jouw gedachten, ben je nu al aan het leren tekenen … LEES MEER

graad: gemakkelijk

van 10u tot 12u30

vanaf 

8 januari

8 zondag

voormiddagen

WAT JE ZAL ONTDEKKEN OP DEZE PAGINA:

⬇︎ Geen artistieke ervaring nodig

⬇︎ Stapje voor stapje leren

⬇︎ Van stilleven tot naaktmodel

⬇︎ Niets is goed of fout

⬇︎ Hoe we te werk gaan

Workshop Leren tekenen –> WhosAfraid.be
Workshop Leren tekenen — WhosAfraid.be
Beginnersworkshop Mucha - WhosAfraid.be

Bij ons kom je te weten wat je vingers allemaal kunnen, hoe je jouw creativiteit kan omzetten

Van attributen, stillevens, experimentele scènes tot een naaktmodel leren tekenen

🕒  3 MIN LEESTIJD

Heb je geen tekenervaring maar wel veel creativiteit in je hoofd zitten? En ben je nieuwsgierig naar wat je vingers allemaal kunnen?

Deze workshop-reeks is ideaal voor de startende kunstenaar (jij dus) die nieuwsgierig is hoe je bepaalde thema’s op papier kan zetten. Met een potlood in de hand schets je attributen, stillevens, experimentele scènes en zelfs 'n echt naaktmodel.

Al tekenend maak je kennis met de verschillende basistechnieken en welke materialen je best per thema gebruikt. Stapje voor stapje, les per les leer je met kijk- en tekenopdrachten hoe je de verschillende thema's kan leren weergeven op papier. De opdrachten zijn dikwijls stoutmoedig, maar altijd luchtig en gebaseerd op technieken om gemakkelijk in je vingers te krijgen. Je kan zowel figuratief werken als abstract, jij kiest.

HET WAS FANTASTISCH!

Een superervaring. Iedereen in de workshop stond versteld van zijn eigen creatieve talenten.

ECHT LEUKE WORKSHOPS

Nena stelt je helemaal op je gemak als je wat onzeker bent over je tekentalenten.

Hoe maak je een tekening van wat je ziet?

Via onze actieve oefeningen kom je telkens tot een prachtig resultaat. Waarover we dan per workshop reflecteren en ieders tekening bespreken. Doorheen de analyses van je artistiek werk en dat van de anderen ontdek je de relaties tussen de basisvormen en hoe ze verder weer te geven. Bovendien zal je snel raakvlakken vinden met de thema's van de workshops en met klassieke en/of hedendaagse kunstuitingen.

Je krijgt van ons ook een echt schetsboek mee om buiten de les aan de slag te gaan

Zo kom je te weten wat jou ligt en welke richting je verder wil beoefenen (vanaf het tekenen in je vingers zit, kan je gemakkelijk de workshopreeks  Leren Schilderen volgen of één van onze vele modeltekenen-workshops). Je krijgt van ons ook een heus schetsboek mee om buiten de les aan de slag te gaan. Zo kan je bv. thuis, ergens in de stad of zelfs in de natuur verder blijven oefenen met tekenen. En dat doen we niet zomaar, want zich creatief uiten is goed voor de ziel.

GRATIS Schetsboek bij Workshop Leren tekenen – WhosAfraid.be
GRATIS Schetsboek bij Workshop Leren tekenen — WhosAfraid.be
GRATIS Schetsboek bij Workshop Leren tekenen –> WhosAfraid.be

Als cadeau krijg je van ons een schetsboek om buiten de les verder te oefenen

Je ontdekt de relaties tussen de basisvormen en hoe daarna het thema verder weer te geven

Wil je als gevorderde kunstenaar meedoen?

Wil je de basistechnieken weer oppikken of jouw kunnen bijschaven? Natuurlijk kan dat :-) Neem contact op met Nena, zij legt jou de verschillende opties uit. CONTACTEER ONS ➤

Deze serie herhaalt zich een paar keer per jaar

Moest je op een bepaalde dag niet kunnen dan kan je de gemiste lessen achteraf inhalen of zelfs spreiden over een heel jaar. Geweldig, niet?!

BOEK DEZE REEKS ➤

WhosAfraid.be —> Workshop Leren tekenen
WhosAfraid.be –> Workshop Leren tekenen
Workshop Leren tekenen WhosAfraid.be

Bij ons is niets goed of fout, zo ervaar je een volledige vrijheid van expressie

Alle het nodige tekenmateriaal is aanwezig en inbegrepen in de prijs. Gemakkelijk, toch?!

Iedereen houdt ervan om zich creatief uit te drukken. Vooral wanneer er een volledige vrijheid van expressie is, niets goed of fout is – zorgt dat je mentaal een gezonde boost krijgt waardoor je geluk ervaart. Onze workshops zijn dan ook ontspannend, verlagen het stressgehalte en maken je mentaal kalm en helder, ze halen je uit de dagelijkse routine en dompelen je onder in totale creativiteit. Resultaat: je gaat anders denken en ervaart een soort van mentale vakantie.


Een sterke individuele begeleiding is waar we voor gaan

We werken enkel met kleine groepen van maximum acht deelnemers, waardoor er telkens een hechte band ontstaat en we een sterke individuele begeleiding kunnen geven.


Ons doel: na de laatste workshop kan je de verschillende technieken toepassen om zelf tot expressieve én geslaagde tekeningen te komen.

Tot snel, Nena

Indien vragen over deze reeks, bel 03/326 81 46 of vul ons contactformulier in :-)

Inbegrepen per workshop

  ●  al het nodige materiaal

  ●  een drank naar keuze

  ●  toegang tot kunstboeken

  +  een echt schetsboek cadeau

De workshops staan voor

  ✔︎  Niets is goed of fout

  ✔︎  Vrijheid van expressie

  ✔︎  Zelfvertrouwen boosten

  ✔︎  Ook jij kan creëren

Wist je dat we aan de Koolkaai gelegen zijn? Dat is een groot en rustig plein waar je bij mooi weer buiten kan leren tekenen

Nena Shaw vertelt over haar leerervaring

Wat ik miste

op de academie was de ruimte om te falen

Ik wou vooral toen experimenteren, heel veel dingen uitproberen, zodoende mijn ding te vinden wat ik leuk vond om verder te onderzoeken. Ik wou te weten komen welke raakvlakken ik had met de klassieke en toenmalige kunstuitingen. Wat lag mij? Wie kon ik worden als kunstenaar? Wat was mijn ware talent? Met antwoorden op die vragen zou ik toen gemakkelijker mijn kunstrichting hebben kunnen kiezen, mijn eigen stijl hebben kunnen vinden. Maar de academie verwachtte al vanaf het eerste jaar dat de studenten een eigen stijl hadden of er snel één uit een hoed zouden toveren. Wat ik jammer vond want ze gaven mij hiermee geen ruimte om te proeven van, te experimenteren met, en dus te falen. Ik had het gevoel dat ik geforceerd een stijl moest zoeken die conform de normen was van de academie, een bepaalde stijl die niet echt van mij was.

Waardoor ik het plezier in het creëeren verloor. Ik kreeg zelfs schrik om maar iets op papier of doek te zetten.

Ik kreeg zelfs schrik om maar iets op papier te zetten

Door die leerervaring vind ik dat in het begin van een creatief proces – of het nu een opleiding is of bij de creatie van een kunstwerk – er een veilige ruimte moet zijn om fouten te maken, om tegen de muur te lopen en zelfs volledig te mislukken. Want dat laatste zorgt ervoor dat je weer een stapje dichter komt bij wie jij bent als kunstenaar. Wat is jouw ware talent? Welke richting of kunstuiting ligt jou?

Hoe meer je uitprobeert, hoe meer je ontdekt over jezelf en wat jij leuk vindt. Daarbovenop moet het plezant blijven, zo stressloos mogelijk. Wanneer je plezier hebt, ben je automatisch creatiever, heb je veel meer verbeeldingskracht.


Daarmee dat we korte workshop-reeksen hebben gecreëerd, zodat je snel te weten komt wat jou ligt. Workshops waar er een totale vrijheid van expressie is, waar er niks goed of fout is, waar er soms radicale flauwekul heerst en ieder gibbert van het lachen. Waar je uiting kan geven aan al jouw ideeën, fantasieën en gekke gedachtenkronkels. Eigenlijk maakt het niet uit wat je creëert, want bij ons heb je geen artistieke ervaring nodig, kan je op je eigen tempo jezelf of jouw stijl ontdekken. Zo creëren we nieuwe dingen, zelfs misschien een nieuwe strekking, wie weet! ;-)

Weet je niet wie Nena is?   Lees hier haar verhaal  ➤

tot snel, xx Nena

De startende kunstenaar

Leren tekenen in zes workshops

Graad:

gemakkelijk

Van 19 tot 21u30

6 woensdag-avonden

maar € 24,95 per workshop